Vähiin käy vuosi 2018 ennen kuin se loppuu. Joulusuklaat valtaavat vähitellen kauppojen hyllyt ja pian otetaan jo ensimmäiset varaslähdöt Whamin Last Christmas -biisiin. Silti brändien kannattaa keskittyä marraskuuhun marraskuuna, ei vain joulukuun lämppääjänä.

Lihattoman lokakuun jälkeen pääsemme nauttimaan marraskuusta, joka tuo mukanaan useita mahdollisuuksia sisällöntuottajien suunnitelmiin. Yksi huomattavimmista tapahtumista tässä kuussa on isänpäivä, jota vietetään 11.11. Isänpäivän lisäksi isompia joukkoja puhututtaa Movember. Ja mahtuuhan tuohon marraskuuhun muitakin trendejä ja tapahtumia, joita olemme kätevästi koonneet Dinglen somekalenteriin.

Lataa somekalenteri 2018

Vaikeistakin asioista voi, saa ja pitääkin puhua. Asioita voi käsitellä asiallisesti, mutta kuitenkin hyvällä mielellä ja ilolla. Mielikuvituksellisuus ja innovatiivisuus auttavat tuottamaan erilaista ja piristävää sisältöä. Somekalenterimme tarjoaa sinulle ideoita, joita voit hyödyntää omissa sisältösuunnitelmissasi ja ideointiprosesseissasi. Ideoiden ja brändin tarjoamien raaka-aineiden pohjalta voit mielikuvitusta hyödyntäen luoda vaikuttavaa ja omannäköistä, mutta samalla ajankohtaista sisältöä.

Yksi esimerkki mielikuvituksellisuuden ja ilon hyödyntämisestä näkyy viime vuonna Findukselle tuottamassamme sisällössä. Findus antoi raaka-aineet ja sisällöntuottajamme innovoi hauskan sekä erottuvan sisällön Movemberiin liittyen. Lopputuloksena tärkeän aiheen käsittelyä iloisella mielellä mutta kuitenkin asiallisesti, kadehdittavan komeita kalapuikkoviiksiä unohtamatta.

Findus_dingle_movember

Näistä puhutaan marraskuussa

Isänpäivän ja Movemberin myötä myös niihin usein liitettävät asiat, kuten viiksiharjat, partaöljyt ja pallivahat pyörivät monien mielissä joko hyvänä lahjaideana, oman hyvinvoinnin edistäjinä tai kuontalon oikojina. Shoppailijoille marraskuu tuo lainatun lahjan Atlantin tuolta puolen eli kiitospäivän jälkeisen Black Fridayn.

Yhden pimeän perjantain lisäksi pimeyttä piisaa usein koko kuun täydeltä, jonka vuoksi hamstraamme mahdollisimman paljon pieniäkin valonpilkahduksia arkeemme. Kynttilöistä, valaisimista ja kirkasvalolampuista tulee marraskuun aikana kovaa valuuttaa. Parhaimpien tuoksukynttilöiden koordinaatit, kombot ja tee-se-itse reseptit vallitsevat useita kahvipöytäkeskusteluja. Loppukuun lähestyessä onkin jo aika juhlia pikkujouluja, jotka tuovat oman valonpilkahduksensa marraskuuhun.

Marraskuussa:

  • Seurataan SLUSHia.
  • Juhlitaan ruotsalaisuuden päivää.
  • Etsitään D-vitamiinin lähdettä.
  • Vaihdetaan autoon talvirenkaat.
  • Tehdään lämmittäviä pataruokia.

Random Facts:

  • 1.11.1987 – Turvavyön käyttö tuli Suomessa pakolliseksi henkilöauton takaistuimella matkustaville.
  • 5.11.1935 - Peliyhtiö Parker Brothers julkaisi Monopoli-lautapelin.
  • 12.11.1933 – Hugh Gray otti ensimmäiset tunnetut valokuvat Loch Nessin hirviöstä.
  • 21.11.1995 – Ensimmäinen täyspitkä kokonaan tietokonegrafiikalla tehty elokuva (Toy Story) julkaistiin.
  • 30.11.2005 – Ranskalaiset kirurgit ilmoittivat suorittaneensa maailman ensimmäisen osittaisen kasvojen siirron.

Lataa Somekalenteri, ja napsi lisää vinkkejä marraskuun sisällöntuotantoon!

Lataa somekalenteri 2018

Subscribe to Email Updates